Apple a început furnizarea primul update pentru iOS 10, a cărui principală noutate este modul Portrait pentru camera foto a modelului iPhone 7 Plus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Când a prezentat iPhone 7, una dintre facilităţile asupra căreia Apple a insistat, a fost un nou mod Portrait care, teoretic, ar trebui să realizeze fotografii ce separă clar subiectul de fundal şi blurează totodată fundalul, creând efectul numit bokeh.

Apple a insistat chiar că modul Portrait face ca fotografiile realizate cu iPhone 7 Plus să semene cu cele făcute cu un aparat foto DSLR. Singura problemă, la momentul lansării iPhone 7, a fost că acest mod, care constă într-o serie de algoritmi software, nu era gata. Apple a promis că îl va lansa printr-un update de iOS, iar acest lucru se întâmplă acum, cu iOS 10.1.

Noul mod Portrait va fi disponibil doar pe iPhone 7 Plus, fiind dezvoltat pentru a folosi avantajele oferite de cele două camere foto cu care este dotat acesta. În practică, rezultate nu sunt întotdeauna grozave. Efectul nu funcţionează mereu la fel, fiind cazuri în care fundalul este, într-adevăr, blurat corect şi cazuri în care apar artefacte nedorite, iar separarea subiectului pare o editare nefericită în Photoshop.

Noul mod Portrait se află în versiune Beta, acesta fiind felul Apple de a spune ”mai lucrăm la el”. Posesorii de iPhone 7 Plus îl vor putea folosi imediat după finalizarea update-ului. Acesta este disponibil în cadrul aplicaţiei foto, alături de celelalte moduri, precum Panorama sau Timelapse.

Alături de modul Portrait, iOS 10.1 include o listă lungă de bug-uri reparate.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.