Intel ar putea investi în Europa până la 80 de miliarde de euro în următorii 10 ani, pentru a creşte capacitatea de producţie a cipurilor în regiune, urmând să deschidă şi o fabrică de semiconductori în Irlanda, pentru producătorii auto, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general al Intel, Pat Gelsinger, a afirmat, la salonul auto de la Munchen, că grupul va anunţa până la sfârşitul acestui an unde vor fi înfiinţate două fabrici majore producătoare de cipuri în Europa.

Au apărut zvonuri legate de posibilele centre de producţie, Germania şi Franţa fiind considerate principalele candidate, în timp ce Polonia, unde compania este deja prezentă, este la rândul ei o posibilitate.

Directorul general a spus că obiectivul companiei este ”un proiect total în valoare de 80 de miliarde de euro în următorul deceniu, care ar fi un catalizator pentru industria semiconductorilor...un catalizator pentru întreaga industrie de tehnologie”.

Intel, cel mai mare producător de procesoare pentru PC-uri şi centre de date, a afirmat în martie că intenţionează să îşi deschidă fabricile pentru ca acestea să poată fi utilizate şi de alţi producători.

În luna aprilie, Gelsinger a declarat că grupul vrea să înceapă să producă cipuri pentru automobile în termen de 6-9 luni, pentru a atenua deficitul care a perturbat producţia de vehicule la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.