Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, faţă de perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019, atât ca serie brută, cu 3,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%, potrivit datelor anunţate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna februarie a acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută, cu 5,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitatea scăzut cu 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 5,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 2,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut, atât ca serie brută, cu 10,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,6%.

"În perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019 atât ca serie brută cu 3,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%. În perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 13,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,1%", precizează INS.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+12,1%), comerţul cu autovehicule (+9,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceria înregistrat o scădere cu 5,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor(-17,7%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-7,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor, din blană (-1,3%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2020, comparativ cu luna februarie 2019, a înregistrat o creştere cu 2,7% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+52,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+21,8%) şi la comerţul cu autovehicule (+1,1%).

Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 4,7%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020 a înregistrat o creştere cu 4,7%, faţă de luna februarie 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,1% mai mare comparativ cu luna februarie2019, creştere susţinută de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+13,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+13,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12%) şi deactivităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8,3%).

Activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor au scăzut cu 8,2%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020 a crescut cu 9,6%, comparativ cu luna februarie 2019.

În primele două luni ale acestui an comparativ cu perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 3,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+60,4%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+21,1%).

Scăderi au înregistrat activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,7%) şi dincomerţul cu autovehicule (-0,3%).

În primele două luni, faţă de anul trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2019, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+17,8%),activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,5%)şi de la activitǎţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+2,5%).

Activitatea deservicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianaurie-29 februarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2019.

"Informaţiile din acest comunicat de presă (februarie 2020) nu surprind impactul crizei Covid-19. Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem constienţi că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei şi societăţii noastre. În măsura posibilului, vom continua să colectăm informaţii statistice, pentru a putea oferi informaţii esenţiale care vor surprinde situaţia în schimbare începând cu luna martie 2020. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetarile statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice", precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.