Huawei Technologies şi producătorul de cipuri de top din China SMIC au construit un procesor avansat de 7 nanometri pentru a alimenta cel mai recent smartphone al său, potrivit unui raport al firmei de analiză TechInsights, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Huawei Mate 60 Pro este alimentat de un nou cip Kirin 9000s, care a fost fabricat în China de Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), a declarat TechInsights în raportul transmis luni Reuters.

Huawei a început să vândă telefonul Mate 60 Pro săptămâna trecută.

Specificaţiile furnizate au anunţat capacitatea sa de a efectua apeluri prin satelit, dar nu au oferit informaţii despre puterea chipsetului din interior.

Procesorul este primul care utilizează cea mai avansată tehnologie de 7 nm a SMIC şi sugerează că guvernul chinez face ceva progrese în încercările de a construi un ecosistem intern de cipuri, a spus firma de cercetare.

Constatările companiei au fost prezentate pentru prima dată de Bloomberg News.

Huawei şi SMIC nu au răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

Cumpărătorii din China ai telefonului au postat videoclipuri cu demontare a telefonului şi au distribuit teste de viteză pe reţelele sociale care sugerează că Mate 60 Pro este capabil să depăşească vitezele de descărcare ale telefoanelor 5G de top.

Lansarea telefonului i-a entuziasmat pe utilizatorii reţelelor sociale chineze şi mass-media de stat, unii observând că a coincis cu vizita secretarului american pentru Comerţ Gina Raimondo.

Din 2019, SUA au restricţionat accesul Huawei la instrumentele de fabricare a cipurilor esenţiale pentru producerea celor mai avansate modele de telefoane, compania putând lansa doar loturi limitate de modele 5G folosind cipuri stocate.

Dar firmele de cercetare au declarat pentru Reuters, în iulie, că au anticipat că Huawei plănuieşte o întoarcere la industria smartphone-urilor 5G până la sfârşitul acestui an, folosind propriile progrese în instrumentele de proiectare a semiconductoarelor, împreună cu fabricarea de cipuri de la SMIC.

Dan Hutcheson, analist la TechInsights, a declarat pentru Reuters că evoluţia vine ”ca o palmă în faţă” pentru SUA.

”Raimondo vine să caute să tempereze lucrurile, iar acest cip [spune] ”uite ce putem face, nu avem nevoie de tine”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.