Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri ajutorul de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, pentru perioada 2020-2022, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MADR), care menţionează că ajutorul de minimis pentru acest an este de 700.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În şedinţa Guvernului din data de 07 aprilie 2021 a fost adoptată Hotărârea pentru completarea art.7 din HG nr. 365/2020 privind aprobarea schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa», pentru perioada 2020-2022, precum şi a unor măsuri de aplicare a acesteia", se arată într-un comunicat al ministerului.

Având în vedere necesitatea continuării sprijinirii crescătorilor de scroafe din rasele Bazna şi Mangaliţa, este necesară bugetarea schemei pentru anul 2021, astfel încât să se continue susţinerea producţiei de porci şi animale de reproducţie, informează ministerul..

Prin actul normativ se aprobă valoarea schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2021, respectiv 700.000 lei. Resursele financiare sun asigurate de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021.

Potrivit datelor din evidenţa Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie, în Registrul Genealogic sunt înscrise 1.,030 capete de scroafe din rasele Bazna şi Mangaliţa, deţinute de circa 55 de beneficiari.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.