Executivul a adoptat, miercuri, o hotărâre de Guvern pentru modificarea hotărârii Guvernului 311/2022 privind intensitatea maximă a ajutorului de stat regional în perioada 2022 - 2027 pentru investiţii iniţiale. Actul normativ aprobat asigură cadrul legal de continuare a mecanismului de finanţare instituit prin schemele de ajutor de stat regional iniţiate de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, se introduce o normă tranzitorie, pe o perioadă determinată, care prevede majorarea cu 10%, în perioada 2022-2027, a intensităţilor maxime ale ajutoarelor de stat regionale acordate pentru întreprinderile mari din regiunile de dezvoltare, care sunt eligibile să primească sprijin din partea Fondului pentru Tranziţie Justă (FTJ), respectiv pentru judeţele Dolj, Gorj, Hunedoara, Mureş, Prahova şi Galaţi, arată comunicatul de presă al Executivului.

Acordarea de ajutoare de stat regionale au scopul de a promova dezvoltarea regiunilor mai puţin favorizate, în principal prin susţinerea investiţiilor iniţiale şi prin crearea de locuri de muncă.

Pentru a putea acorda ajutoare regionale întreprinderilor în perioada 2022-2027, România a elaborat o nouă hartă a ajutoarelor regionale, care a fost notificată Comisiei Europene şi aprobată de aceasta prin Decizia C (2021) 9750 final/20.12.2021, mai indică sursa citată.

De asemenea, la 15 iulie 2022, România a transmis, prin intermediul sistemului de schimb electronic de date al Comisiei, programul „Tranziţie Justă” pentru sprijin din partea Fondului pentru o tranziţie justă („FTJ”) în cadrul obiectivului „Investiţii pentru ocuparea forţei de muncă şi creştere economică” pentru regiunile Dolj, Gorj, Hunedoara, Mureş, Prahova şi Galaţi din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.