Executivul a approbat, în şedinţa de vineri, hotărârea de Guvern prin care este prelungită valorificarea tomatelor şi în perioada 1 - 15 iulie, inclusiv. Actul normativ modifică şi termenul limită până la care pot fi depuse documentele justificative la direcţiile agricole judeţene, respectiv până la data de 18 iulie 2023, inclusiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea de Guvern poate fi accesată AICI.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale precizează, în comunicatul de presă, că, iniţial, producţia obţinută trebuia valorificată până la data de 30 iunie, însă din cauza temperaturilor fluctuante din primăvara anului 2023, reprezentanţii cultivatorilor de legume au invocat întârzierea perioadei de fructificare a tomatelor şi au transmis solicitări pentru prelungirea acestui termen.

Din informaţiile comunicate de direcţiile pentru agricultură judeţene, reiese că, până la această dată,  valorifică producţia obţinută circa 80% din numărul cultivatorilor înscrişi în Program, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.