Grupul de asigurări Eurohold, proprietarul Euroins, a anunţat luni că şi-a asigurat un angajament de finanţare de 31 milioane de dolari de la grupul de investiţii Global Emerging Markets, părţile semnând deja un prim acord în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eurohold, unul dintre cele mai mari grupuri financiare şi de asigurări din regiunea CEE / SEE / CSI, compania mama a Euroins, şi-a asigurat un angajament de finanţare de 31 milioane de dolari (26 milioane euro) de la Global Emerging Markets Group (GEM) – unul dintre cele mai mari grupuri de investiţii, cu o valoare estimată de 3,4 miliarde dolari, şi cu activitatea axată pe pieţele emergente din 70 de ţări din întreaga lume. Cele două părţi au semnat deja un prim acord", a anunţat Eurohold.

GEM va asigura finanţarea din capitaluri proprii în schimbul unei cote din acţiunile grupului Еurohold. Fondurile urmează să fie folosite pentru achiziţia grupului CEZ în Bulgaria, dar şi pentru investiţii în dezvoltarea operaţiunilor din piaţa de asigurare – prin activitatea Euroins. Pe termen lung, Еurohold urmăreşte să devină unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii financiare şi de utilităţi din Europa Centrală şi Europa de Sud-Est.

GEM are aproape 30 de ani de experienţă în investiţii în întreaga lume, iar până acum a finalizat peste 400 de tranzacţii în peste 70 de ţări din întreaga lume.

La începutul acestui an, Eurohold a primit ultimele aprobări pentru preluarea a şapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică - CEZ Distribution Bulgaria şi cel mai mare furnizor de energie electrică - CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din acţiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică din Bulgaria- CEZ Trade Bulgaria. CEZ este cel mai mare furnizor şi distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienţi. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri şi active totale de 700 milioane euro (1,4 miliarde leva). Compania are peste 3.000 de angajaţi în Bulgaria.

GEM a fost fondată în 1991 şi este un grup de investiţii de 3,4 miliarde de dolari, care gestionează un set divers de investiţii axate pe pieţele emergente din întreaga lume. GEM a finalizat peste 400 de tranzacţii în 70 de ţări de pe 5 continente. GEM Are birouri în New York, Los Angeles, Nassau (Bahamas) şi Paris.

Eurohold Bulgaria este un grup financiar lider în regiunea CEE / SEE / CSI şi cel mai mare holding public din Bulgaria – din punct de vedere al veniturilori. Acesta operează în domeniul asigurărilor, leasingului, vânzărilor de maşini, gestionării activelor şi serviciilor de investiţii. Eurohold listat la BVB şi WSE. Deţine Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 ţări şi deţine filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia şi Belarus. EIG operează şi în Grecia şi Polonia şi are operaţiuni de asigurare de nişă în Spania şi Italia. În prezent, grupul de asigurări are mai mult de 4 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.