Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a fost desemnat, joi, constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu - Făgăraş. Contractul are o valoare de 1,77 miliarde de lei, fără TVA, iar perioada de construire este de 48 de luni, a mai spus ministrul PSD. Directorul CNAIR Cristian Pistol a explicat vor fi construite, pe traseu, inclusiv 27 de structuri de arta, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„A fost desemnat astăzi constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu - Făgăraş! Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos – Sâmbăta de Sus) a fost atribuit de CNAIR unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA)”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.
 
EL a adăugat că durata pentru construirea acestui tronson care este finanţat prin Programul de Transport 2021-2027- este de 48 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor.
 
„Antreprenorul urmează să construiască pe traseul acestui tronson inclusiv 27 de poduri şi pasaje. Procedura de semnare a contractului va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii”, a conchis Grindeanu.
 
La rândul său, directorul CNAIR Cristian Pistol a explicat că „pe traseu vor fi construite inclusiv 27 de structuri de arta, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m”.
 
„Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea acestora”, a mai scris Pistol, pe pagina sa de Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.