MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că CNAIR a semnat, marţi, contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti. Valoarea contractului este de peste 439 milioane euro, fără TVA, din fonduri nerambursabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„CNAIR a semnat astăzi contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti! Valoarea contractului, finanţat din Fonduri Europene Nerambursabile, este de 439,29 milioane lei (fără TVA). Asocierea turco – română trebuie să finalizeze lucrările pe cei 17,7 km în 18 luni. Iar, conform contractului, lucrările vor avea o garanţie de 10 ani. La momentul rezilierii contractului anterior, stadiul lucrărilor era, în decembrie 2022, de 56,07%. În momentul finalizării, tot DEx 12 (Craiova-Piteşti) va avea o lungime de peste 121 de km”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.
 
El a adăugat că „anul trecut a fost deschisă circulaţia pe Tronsonul 2 (39,85 km), între Robăneşti şi Valea Mare. În prezent, sunt în execuţie Tronsonul 3 (31,75 km)- între Valea Mare şi Coloneşti- şi Tronsonul 4 (31,82 km), Coloneşti- Oarja- Piteşti”.
 
„Pe Tronsonului 3 progresul fizic a ajuns la 76% şi, deşi termenul contractual de finalizare este 2024, Antreprenorul şi-a asumat deschiderea obiectivului la sfârşitul anului 2023. Tronsonul 4 a ajuns la un stadiu fizic de 22%, iar deschiderea circulaţiei este programată pentru anul viitor (2024)”, a conchis Grindeanu.
 
La rândul său, şeful CNAIR Cristian Pistol a subliniat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că pe 21 decembrie 2022 a fost reziliat contractul cu Tirrena Scavi S.p.A Italia „având în vedere ritmul defectuos de realizare a lucrărilor şi neîndeplinirea de către antreprenor a prevederilor contractuale”, iar stadiul lucrărilor executate de antreprenorul italian la momentul rezilierii contractului era de 57,06%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.