Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că au fost depuse opt oferte pentru construirea autostrăzii Târgu Mureş - Miercurea Nirajului, iar finanţarea este prin PNRR, în valoare totală aproximativă de 2,9 miliarde lei, fără TVA. Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie maximum 6 luni pentru etapa de proiectare şi 24 de luni pentru cea de execuţie, a mai precizat ministrul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Au fost depuse astăzi 8 oferte şi pentru construirea Secţiunii 1 a Autostrăzii A8 (Târgu Mureş- Miercurea Nirajului)! Pentru proiectarea şi execuţia celor 24,4 km ai acestei secţiuni au depus oferte constructori din România, Turcia, Austria, Italia şi Ungaria”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.
 
Ministrul Transporturilor a mai spus că valoarea estimată a contractului (finanţat prin PNRR) este de 2,9 miliarde lei (fără TVA).
 
„Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie maximum 6 luni pentru etapa de proiectare şi 24 de luni pentru cea de execuţie. Autostrada Târgu Mureş - Tărgu Neamţ va traversa Carpaţii şi va asigura conexiunea dintre Moldova şi Transilvania pe o rută de mare viteză”, a completat Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.