Grecia şi creditorii internaţionali vor întrerupe discuţiile de la Bruxelles fără să fi ajuns la o soluţie clară pentru încheierea negocierilor care ar debloca noi fonduri din programul de susţinere financiară, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul elen de Finanţe Euclid Tsakalotos, care s-a întâlnit la Bruxelles cu oficiali ai zonei euro şi ai FMI, va reveni sâmbătă la Atena, a spus un oficial elen într-un mesaj text.

Cele două părţi mai au probleme de rezolvat, a spus oficialul.

Un purtător de cuvânt al Mecanismului European de Stabilitate a declarat că au avut loc unele progrese şi că negocierile vor continua de la sediile centrale ale părţilor implicate în discuţii.

Grecia se îndreaptă spre o repetare a crizei din 2015, când economia ţării a ajuns în pragul colapsului din cauza dezacordurilor legate de reformele din sistemul de pensii, piaţa muncii şi cea a energiei.

Grecia trebuie să finalizeze a doua evaluare a programului de reforme pentru a obţine următoarea tranşă de împrumut înainte de scandenţa unor obligaţiuni de 7 miliarde de euro, în iulie.

Ministrul german de Finanţe Wolfgang Schaeuble a sporit presiunile asupra premierului Alexis Tsipras pentru ca acesta să accepte condiţiile creditorilor.

”Grecia a spus că vrea să rămână în zona euro. Poate face acest lucru dar dacă are o economie competitivă. În acest scop, trebuie să facă reforme şi îi dăm timp să facă asta”, a afirmat Schaeuble într-un interviu acordat vineri la postul de radio Deutschlandfunk.

Chiar dacă are probleme economice, Grecia a semnalat că va participa cu celelalte 26 de state membre la summitul UE de sâmbătă, de la Roma, pentru a prezenta un front unit.

Tsipras a trimis preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, o scrisoare în care l-a informat că va semna o declaraţie la reuniune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.