Grecia este pe cale să rateze în această săptămână un nou termen pentru deblocarea fondurilor din programul de salvare, apropiindu-se de repetarea crizei din 2015 care a adus cel mai îndatorat stat din Europa în pragul colapsului economic, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miniştrii de Finanţe din zona euro care se reunesc luni la Bruxelles vor reitera că guvernul premierului Alexis Tsipras nu respectă încă termenii care condiţionează furnizarea împrumuturilor.

Tsipras a promis că evaluarea programului de salvare va fi finalizată până pe 20 martie, dar un oficial european a declarat săptămâna trecută că ajungerea la un acord, chiar şi în aprilie, este considerată o posibilitate îndepărtată.

Cele două părţi nu s-au înţeles încă în privinţa reformelor cerute de creditori pe piaţa energiei, iar guvernul de la Atena se opune apelurilor pentru noi reduceri ale pensiilor.

Discuţiile continuă şi în legătură cu reformarea pieţei muncii, dar un oficial al Ministerului de Finanţe a afirmat vineri, într-un email adresat reporterilor, că problema nu poate fi rezolvată prin discuţii cu tehnocraţi.

Blocajele şi neînţelegerile dintre guvernele elene şi reprezentanţii instituţiilor creditoare sunt teme familiare în cei şapte ani de crize care au redus economia Greciei cu un sfert.

Incapacitatea de a rezolva blocajul actual până în vară poate însemna că Grecia nu îşi va putea respecta obligaţiile financiare scadente la jumătatea lunii iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.