Goldman Sachs Group va permite partenerilor şi directorilor săi să-şi ia cât timp liber doresc, în cadrul unei noi scheme de ”vacanţă flexibilă”, pentru a promova ”odihna şi refacerea”, potrivit unei note interne citată de publicaţia The Telegraph, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nota băncii de pe Wall Street afirmă că, de la 1 mai, nu va exista nicio limită pentru concediile plătite, iar personalul superior îşi poate ”lua concediu atunci când este necesar, fără să fie nevoie de stabilirea unor zile de vacanţă”, a adăugat ziarul.

Toţi angajaţii sunt aşteptaţi să îşi ia cel puţin 15 zile de concediu pe an începând cu luna ianuarie, cu cel puţin o săptămână de zile consecutive de pauză, potrivit noteri adresate angajaţilor.

Goldman Sachs nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Această schimbare este semnificativă pentru băncile de pe Wall Street, ai căror angajaţi lucrează un număr extrem de mare de ore.

Decizia survine la aproximativ două luni după ce un grup de analişti ai Goldman Sachs, aflaţi în primul an de muncă, s-au plâns în martie că sunt suprasolicitaţi şi au ameninţat că vor renunţa la locurile de muncă în termen de şase luni, dacă condiţiile nu se vor îmbunătăţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.