Fostul campion mondial de Formula 1 Nico Rosberg şi Exor, holdingul familiei Agnelli, se numără printre noii investitori ai companiei italiene Treedom, o platformă de comerţ electronic pe care clienţii plătesc pentru plantarea copacilor în întreaga lum, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania, fondată la Florenţa în 2010, va primi investiţii de 10 milioane de euro (12 milioane de dolari) pentru a-şi dezvolta platforma digitală, pentru a lansa noi proiecte de plantare şi pentru a deschide filiale la Paris şi Amsterdam la sfârşitul acestui an.

Măsura vine înaintea Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, cunoscută sub numele de COP26, care va avea loc la Glasgow,  în noiembrie,  şi pe care Italia o găzduieşte împreună cu Marea Britanie.

Grupul de investitori care susţine compania este condus de administratorul italian de active Banca Generali, care a alocat 3 milioane de euro.

Banca comercială italiană DRV Capital şi Exor vor injecta 2,7 milioane de euro, respectiv 250.000 de euro.

Rosberg, împreună cu fotbalistul italian Giorgio Chiellini, Andrea Guerra, director la grupul de lux LVMH şi alţi investitori italieni, vor contribui cu sume mici, a spus compania.

Rosberg, care s-a retras din curse în 2016, la scurt timp după ce a devenit campion mondial, a investit deja în mai multe companii startup legate de sustenabilitate, inclusiv în Lilium, care dezvoltă avioane electrice mici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.