Ford Motor recheamă peste 3,3 milioane de vehicule din America de Nord, care s-ar putea deplasa fără control, deoarece o piesă deteriorată sau lipsă poate împiedica vehiculul să treacă în treapta de viteză dorită, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un dosar depus la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), Ford a declarat miercuri că retragerea acoperă diverse vehicule, Escape 2013-2019, C-Max 2013-2018, Fusion 2013-2016, Transit Connect 2013-2021 şi vehicule Edge 2015-2018.

Rechemarea include puţin peste 2,9 milioane de vehicule din SUA şi 394.000 în Canada.

O bucşă a cablului de schimbare a vitezei deteriorată sau lipsă poate împiedica vehiculul să treacă în treapta de viteză dorită sau vehiculul poate pleca singur după ce şoferul selectează poziţia ”Parcare”.

Ford a spus că are cunoştinţă de şase rapoarte care susţin daune materiale şi patru rapoarte de răniri care ar putea fi legate de vehiculele rechemate.

Aceasta este a cincea rechemare a Ford din 2018, a declarat compania agenţiei.

Ford a rechemat anterior aproximativ 1,4 milioane de vehicule din întreaga lume într-o rechemare anterioară legată de schimbarea vitezei.

Ford a refuzat să spună câte vehicule din întreaga lume au făcut parte din ultima rechemare. După o rechemare din aprilie legată de aceeaşi problemă, Ford a continuat să poarte discuţii cu NHTSA cu privire la rapoartele din teren legate de vehicule care nu au fost incluse în rechemările anterioare.

”Deşi ratele de revendicare şi defecţiunile estimate au rămas scăzute, Ford a recomandat o rechemare în siguranţă pentru vehiculele rămase din America de Nord” cu bucşă specifică pentru cablul de schimbare a vitezei.

Ford a declarat că, din aprilie 2015 până în martie 2022, a identificat 1.630 de rapoarte de garanţie şi alte 233 de rapoarte atribuite acestei preocupări.

Pentru a rezolva problema, dealerii vor înlocui bucşa schimbătorului de sub capotă şi vor adăuga un capac de protecţie. Piesele noi vor fi fabricate dintr-un material de calitate diferită.

Marţi, al doilea mare producător auto din SUA a declarat că recheamă aproximativ 49.000 de vehicule electrice Mustang Mach-E, deoarece o piesă s-ar putea supraîncălzi şi poate duce la o pierdere a puterii de propulsie. Producătorul auto va actualiza software-ul vehiculului pentru a rezolva problema. Ford a declarat din iulie că a primit 286 de cereri de garanţie în America de Nord legate de rechemare.

Miercuri, Ford a rechemat, de asemenea, 53.103 vehicule Bronco cu patru uşi fabricate între 2021-2022, deoarece uşa din spate a pasagerului poate fi deschisă din interiorul vehiculului atunci când încuietoarea pentru copii este în poziţia ”ON”.

Dealerii vor inspecta încuietoarea şi zăvorul de siguranţă pentru copii de pe partea pasagerului şi le vor înlocui dacă este necesar.

Ford a spus că nu a avut cunoştinţă de niciun accident sau răni legate de rechemarile Bronco sau Mach-E.

Ford a efectuat în acest an cele mai multe rechemeări între toţi producătorii de automobile din Statele Unite, cu 38 de campanii de rechemare, care acoperă 6,6 milioane de vehicule.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.