Ford Motor recheamă aproximativ 49.000 de vehicule electrice Mustang Mach-E în Statele Unite, deoarece o piesă s-ar putea supraîncălzi şi ar putea duce la o pierdere a puterii de propulsie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al doilea mare producător auto din SUA a spus că încărcarea rapidă în curent continuu şi evenimentele repetate ale pedalei larg deschise pot cauza supraîncălzirea contactorilor principali ai bateriei de înaltă tensiune.

Ford a spus că va aborda problema care poate apărea la vehiculele Mach-E construite de la sfârşitul lunii mai 2020 până la sfârşitul lunii mai 2022 cu o actualizare software care ar urma să înceapă luna viitoare.

Dealerii nu pot livra vehicule noi clienţilor până când vehiculele au actualizarea software-ului.

Ford a spus că ”supraîncălzirea poate duce la  formarea unui arc şi la deformarea suprafeţelor de contact electric, ceea ce poate duce la un contactor care să rămână deschis sau la un contactor care se sudează închis”.

Dacă un contactor supraîncălzit se deschide în timpul conducerii, poate duce la o pierdere a puterii de propulsie, crescând riscul de accident.

Din 2021, Ford a emis cinci rechemari pentru diferite vehicule Mustang Mach-E, inclusiv rechemarea a aproape 500 de vehicule pentru o problemă de software care putea cauza acceleraţii neintenţionate.

Aceste rechemari au inclus şuruburi slăbite şi lipirea inadecvată a parbrizului şi a geamului de acoperiş panoramic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.