Ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunţă, joi seară, că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai industriei producătoare de oţel şi aluminiu din România pentru a discuta despre provocările domeniului. Criza energetică a fost unul dintre subiectele abordate, iar ministrul anunţă două noi scheme de ajutor. Ministrul a precizat că va discuta cu premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, ”pentru a nu mai fi «surprinşi» de criza energetică care nu îi afectează doar pe consumatorii casnici, cât mai ales pe marii consumatori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi discuta cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar şi cu premierul Nicolae Ciucă pentru ca situaţia de anul trecut, când industria şi-a redus capacitatea de producţie din cauza crizei de energie, să nu se repete! Nu mai vreau să stingem incendii”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Economiei.

Florin Spătaru anunţă că a avut o întâlnire cu industria producătoare de oţel şi aluminiu din România.

”Am discutat despre viitoarele instrumente financiare, fonduri, pe care Ministerul Economiei le pregăteşte atât pentru depăşirea situaţiilor economice dificile cu care acest sector industrial se confruntă, cât şi pentru investiţii în tehnologii verzi. Ministerul Economiei va promova două scheme de ajutor de stat pentru consumatorii energointensivi şi industria siderurgică, atât din surse guvernamentale cât şi fonduri europene. I-am asigurat pe cei din industrie că vor fi consultaţi atunci când vom lucra la Ghidul Solicitantului pentru că o dezbatere transparentă va genera instrumente financiare eficiente pentru beneficiari”, a mai transmis ministrul.

Acesta anunţă că nu vor fi vizaţi investitori noi, ”ci rezilienţa şi necesitatea consolidării industriei producătoare de oţel deja existente în România”.

”Am discutat cu reprezentanţii UniRomSider despre principalul scop pe care Ministerul Economiei îl are în contextul promovării schemelor de ajutor de stat. Industria a ridicat din nou problema instabilităţii contractelor cu furnizorii de energie, dar şi a deficitului de materie primă şi întreruperea lanţului de aprovizionare. De aceea, voi avea discuţii în perioada imediat următoare cu premierul Nicolae Ciucă cât şi cu ministrul Energiei pentru a nu mai fi "surprinşi" de criza energetică care nu îi afectează doar pe consumatorii casnici, cât mai ales pe marii consumatori”, a mai transmis ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.