Facebook va începe în curând dezvoltarea ”unor instrumente de excludere a unor subiecte”, pentru a oferi advertiserilor o abilitate mai mare de preveni ca anumite tipuri de conţinut să apară alături de reclamele lor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul survine în condiţiile în care companii cum ar fi Coca-Cola şi Starbucks au boicotat Facebook în luna iulie pentru că nu ia suficiente măsuri în vederea combaterii conţinutului care răspândeşte ura, în urma morţii lui George Floyd, un afro-american care a murit în custodia poliţiei.

Advertiserii s-au plâns de ani de zile că marile companii de media socială iau prea puţine măsuri pentru a preveni ca reclamele să apară alături de conţinutul care propagă ura, ştirile false şi conţinutul dăunător. În septembrie, Facebook, YouTube şi Twitter au semnat un acord cu advertiseri mari pentru combaterea conţinutului online dăunător.

Facebook a afirmat vineri, într-o postare pe blog, că noile instrumente vor ajuta advertiserii să stabilească cum sunt afişate reclamele în Facebook News Feed, adăugând că va începe să testeze aceste instrumente cu un grup mic de advertiseri, un proces care ar putea dura un an până la finalizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.