Facebook a anunţat luni că nu a primit invitaţie la summitul pentru media socială care va fi organizat în această săptămână de Casa Albă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă a refuzat în mai multe rânduri să anunţe cine va participa la evenimentul programat pe 11 iulie. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Judd Deere a declarat luna trecută că întâlnirea va reuni ”lideri din sectorul digital pentru o discuţie serioasă referitoare la oportunităţile şi provocările mediului online actual”. Acesta a spus luni că preşedintele Donald Trump va vorbi la eveniment.

Mai mulţi conservatori din media socială au spus că vor participa la summit, inclusiv Bill Mitchell, un susţinător al lui Trump care găzduieşte o emisiune online. Cel puţin doi utilizatori ai reţelelor sociale au publicat o invitaţie la summitul care la avea loc joi, la ora 3 p.m. EDT (19:00 GMT).

Politicienii americani, în frunte cu Trump, au folosit tot mai mult media socială pentru a atrage alegătorii în mod direct. Trump a afirmat de multe ori că nu ar fi fost ales fără Twitter şi Facebook.

Republicanul Trump a criticat adesea Facebook şi Twitter pentru că ar favoriza democraţii, fără să ofere dovezi în acest sens. El a sugerat în timpul unui interviu acordat Fox Business Network luna trecută că Twitter ”a făcut ca oamenii să i se alăture foarte greu...şi mult mai greu pentru el să le transmită mesajul său”.

În luna martie, Trump a scris pe Twitter că ”Facebook, Google şi Twitter, ca să nu mai vorbim de media coruptă, sunt foarte părtinitoare faţă de democraţii de stânga radicali. Dar nu vă temeţi, vom câştiga oricum aşa cum am mai făcut-o”.

Cele trei companii au negat că ar fi părtinitoare politic.

Întrebat dacă Facebook a fost invitată la evenimentul de joi, un purtător de cuvânt al companiei a răspuns pe email că nu.

Twitter a refuzat să precizeze, luni, dacă a primit invitaţie la summit sau dacă va participa. Google, divizie a grupului Alphabet, nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii sau dacă a primit invitaţie.

În luna aprilie, Trump s-a întâlnit cu directorul general al Twitter, Jack Dorsey, şi a petrecut mult timp întrebându-l de ce a pierdut o parte din urmăritori, a declarat o persoană apropiată situaţiei. Cu peste 61 de milioane de urmăritori, Trump are unul dintre cele mai urmărite conturi de pe Twitter.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.