Explozia de la Şantierul Naval Orşova s-a produs la bordul unei nave în construcţie, în timp ce trei muncitori cu vârste cuprinse între 39 şi 47 de ani făceau lucrări mecanice, anunţă, miercuri, IPJ Mehedinţi. Cei trei bărbaţi răniţi au fost transportaţi la Centrul de primiri Urgenţe de la Orşova, unul dintre ei cu elicopterul SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii au fost sesizaţi de producerea exploziei, miercuri, la ora 12.38. 

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Orşova care, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că în interiorul unui bord de navă, aflată în construcţie, s-a produs o deflagraţie în timp ce trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 47 de ani efectuau lucrări mecanice. În urma incidentului, cei trei bărbaţi au suferit arsuri şi răni la nivelul corpului, fiind transportaţi la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, transmite IPJ Mehedinţi. 

Poliţiştii au deschis dosar penal. 

”În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală  din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, mai transmite IPJ Mehedinţi. 

Pompierii, care au intervenit cu două echipaje medicale, transmit că răniţii au arsuri de gradele 1, 2 şi 3. 

”Echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Orşova a acordat primul-ajutor unui bărbat, în vârstă de aproximativ 48 de ani, care prezenta arsuri pe circa 70 la sută din suprafaţa corpului. Victima a fost transportată, în stare de conştienţă, la Centrul de Primiri Urgenţe Orşova, cu arsuri de gradele 1, 2 şi 3. 

Cea de-a doua victimă a fost preluată de SAJ şi transportată la CPU Orşova. De asemenea, pentru salvarea acestora a fost solicitat sprijinul elicopterelor SMURD. Cea de-a treia persoana prezenta o plagă la nivelul capului şi escortaţii, fiind transportată la spital de personalul operatorului economic”, transmite ISU Mehedinţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.