Guvernul a aprobat, joi, un memorandum prin care România susţine propunerea de permanentizare a unui Secretariat al Grupului de Monitorizare a Procesului Bologna (Bologna Follow-Up Group/BFUG) şi îşi afirmă disponibilitatea de a face parte din grupul de lucru care va pregăti cadrul pentru înfiinţarea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit memorandumului, în situaţia în care se va decide instituirea unui Secretariat al BFUG permanent, România va pregăti candidatura pentru găzduirea acestuia. România a deţinut Secretariatul BFUG în perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2012 şi a dobândit o experienţă semnificativă în gestionarea proceselor din cadrul BFUG, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

România este reprezentantă în cadrul Task-force-ul privind revizuirea regulilor şi reglementărilor în ceea ce priveşte guvernanţa Spaţiului European al Învăţământului Superior (EHEA), care are scopul de a elabora un set de reguli şi reglementări pentru guvernanţa EHEA şi a organismelor sale.

Permanentizarea unui Secretariat BFUG este propunerea acestui Task-force, mai indică sursa citată.

Task-force-ul propune ca Secretariatul să fie finanţat din două surse principale:

- un grant din partea Comisiei Europene

- contribuţii anuale ale ţărilor EHEA.

Pentru înfiinţarea Secretariatului permanent, Task-force-ul propune două variante:

- înfiinţarea Secretariatului între următoarele două Conferinţe ministeriale (între 2024 şi 2027)

- după Conferinţa ministerială din 2027.

Task-force-ul recomandă, în vederea identificării unei locaţii adecvate, ca BFUG să lanseze un apel deschis pentru selectarea gazdei Secretariatului, conchide sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.