Românii au alocat în acest an de Black Friday sume mai mari pentru cumpărături, astfel că valoarea medie a unei comenzi a urcat cu 70% faţă de evenimentul de anul trecut, la 850 de lei, căutând în special telefoane mobile, laptop-uri, televizoare si gadget-uri, potrivit datelor magazinului online de produse IT evoMAG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Înregistrăm o creştere de 70% a valorii medii a unei comenzi, în comparaţie cu cea de anul trecut de Black Friday. De asemenea, observăm că românii încep să cumpere produse cu o valoare mai mare, pe fondul creşterii nivelului de trai şi a puterii de cumpărare”, a declarat directorul general al evoMAG, Mihai Pătraşcu.

Magazinul online a înregistrat vineri, până la ora 17:00, peste 10.000 de comenzi, fiind epuizat aproape jumătate (peste 45%) din stocul de produse alocat pentru Black Friday.

Totodată, peste 300.000 de persoane au intrat pe site-ul retailerului IT pentru a vedea produsele la reduceri.

Românii au fost interesaţi cel mai mult de telefoane mobile, acestea fiind urmate în topul preferinţelor de laptopuri, televizoare şi gadget-uri.

Dintre cei care au plasat vineri comenzi, 1.500 au optat pentru ridicarea produselor din showroom, iar 500 dintre acestea au fost deja preluate de către clienţi.

Magazinul online de produse IT evoMAG, deţinut de firma Evolution Prest Systems, a mizat pe vânzări de aproximativ 4,5 milioane de euro în perioada de Black Friday, în creştere cu 50% faţă de vânzările de anul trecut din cadrul aceluiaşi eveniment.

Black Friday - Vinerea Neagră - este ziua care urmează Zilei Recunoştinţei în Statele Unite şi care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

Comercianţii români au preluat acestă sărbătoare, care în acest an are loc în data de 18 noiembrie. Totuşi, unii retaileri anunţă reduceri şi înainte sau după ziua evenimentului. Cele mai mari companii care oferă reduceri cu ocazia Black Friday în România sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro, Flanco, Ikea sau Carrefour.

evoMAG a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 18,5 milioane de euro, iar magazinul online este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.