Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă că, luni, la ora 10.00, porneşte etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice, lansată la ora 10.00, în care se pot selecta vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de azi, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare”, a transmis AFM.  

Bugetul celei de-a doua etape este de 15 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face până îăn 23 decembrie, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului. 

În a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat,inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 
  • 200 de lei de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. 

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. 

AFM precizează că, după finalizarea etapei sau după epuizarea bugetului, va avea loc şedinţa Comitetului de Avizare prin care vor fi validate voucherele rezervate. 

”După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. Persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediţie şi ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic”, a mai transmis AFM.  

Instituţia precizează că, de asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.