Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, devine furnizorul oficial de soluţii de încărcare inteligentă a noului campionat ETCR, primul campionat auto dedicat maşinilor electrice multi-brand, lansat de compania de consultanţă sportivă WS, şi va pune la dispoziţie două tipuri de staţii dedicate de încărcare rapidă, care pot alimenta maşinile electrice în mai puţin de o oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând din martie 2020, Enel X va pune la dispoziţie staţii de încărcare, ce urmează să fie instalate de-a lungul circuitelor de curse ale campionatului ETCR.

”Prin parteneriatul cu ETCR, ne consolidăm poziţia de lider tehnologic în lumea internaţională a automobilismului, ca o confirmare a capacităţii noastre de a proiecta soluţii inovatoare, perfect adaptabile la nevoile diverse ale campionatelor de curse. Colaborările noastre în lumea sporturilor cu motor electric ne permit să dezvoltăm şi să testăm noi soluţii pentru vehicule electrice de curse, care pot fi apoi replicate pe stradă pentru utilizarea zilnică, cu scopul de a stimula inovaţia tehnologică în mobilitatea electrică şi de a îmbunătăţi experienţa globală a vehiculelor electrice”, a declarat Francesco Venturini, directorul general al Enel X.

Enel X va furniza două tipuri de staţii de încărcare rapidă DC, dezvoltate special pentru campionatul ETCR: un încărcător cu conector unic de 60 kW şi un încărcător dublu cu două ieşiri de 60 kW, capabil să livreze 120 kW atunci când este conectată o singură ieşire. Încărcătoarele, încastrate în cutii cu roţi personalizate, vor fi complet mobile şi vor putea încărca vehiculele ETCR în mai puţin de o oră.

Această iniţiativă se adaugă parteneriatelor pe care Enel X le are deja în vigoare cu FIA Formula E, competiţie de monoposturi integral electrice, şi cu MotoE, competiţie de motociclete 100% electrice. Colaborarea cu ETCR consolidează rolul de lider al Enel X în industria sporturilor cu motor electric, contribuind la extinderea şi diversificarea gamei de soluţii de încărcare mobilă de mare putere pe care Enel X o dezvoltă pentru competiţiile dedicate vehiculelor electrice.

ETCR este noua platformă internaţională pentru competiţii auto, care implică vehicule electrice modernizate şi adaptate pentru curse. ETCR va avea o amprentă globală în Europa, Asia şi America, având ca obiectiv organizarea, în următorii trei ani, a altor competitii regionale paralele cu campionatul mondial.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică.

ETCR a fost dezvoltat şi lansat de WSC Group Limited, fondat în 2000 de Marcello Lotti. WSC activează în industria competiţiilor auto. Lucrând împreună cu FIA, WSC a ajutat la reintroducerea  în circuit a campionatelor auto mondiale şi europene în perioada 2001-2013. Apoi, în 2014, WSC a lansat TCR, care, în patru ani, a remodelat complet competiţiile auto la nivel global.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.