Enel X a încheiat un acord de achiziţie - sub rezerva aprobării sale de către Banca Italiei – a unei participaţii de 55% din capitalul social al PayTipper, instituţia de plată care are un acord cu o reţea extinsă de puncte de vânzare prin care oferă clienţilor săi servicii financiare, a anunţat joi compania, care precizează că proiectul este parte a strategiei sale de dezvoltare şi furnizare de servicii în sectorul financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin această tranzacţie, Enel X îşi creşte punctele de contact cu clienţii şi obţine acces la o reţea de aproximativ 5.000 de magazine PayTipper din toată Italia.

"Acest acord reprezintă un pas înainte în strategia de creştere a pieţei serviciilor de plată şi ne oferă o prezenţă extinsă în întreaga Italie, cu acces la reţeaua de magazine PayTipper. Scopul nostru este să oferim oamenilor o gamă completă de soluţii financiare, de la plata digitală la posibilitatea de a alege punctele de vânzare cele mai apropiate de casele lor", a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X.

Prin achiziţia participaţiei majoritare în cadrul PayTipper, Enel X va putea accesa o reţea de puncte de vânzare care cuprinde aproximativ 5.000 de magazine în toată Italia (dintre care aproximativ 3.000 sunt directe şi 2.000 sunt partenere), oferind un serviciu de plată complementar celui oferit de Enel X Financial Services prin intermediul platformei sale digitale.

Obiectivul este de a ajunge la persoane fizice care continuă să efectueze tranzacţii la businessurile participante şi care reprezintă împreună mai mult de 60% din plăţile în Italia.

„Intrarea Enel X în structura corporativă a companiei noastre deschide noi scenarii de creştere pentru PayTipper, care ne vor permite să extindem gama de servicii pe care le oferim publicului şi afacerilor, într-un mod inovator şi exclusivist”, a declarat Angelo Grampa, CEO PayTipper.

Enel X intenţionează să utilizeze cele două canale, digitale şi fizice, într-un mod complementar pentru a răspunde mai bine nevoile clienţilor săi. Prin urmare, accesul la canalul fizic şi o prezenţă mai largă în Italia vor permite extinderea modalităţilor de câştigare de noi clienţi şi promovarea produselor şi serviciilor oferite de companiile Enel Group.

Achiziţia de către Enel X a unui pachet de control de 55% din capitalul social al PayTipper este supusă condiţiei suspensive de autorizare de către Banca Italiei, conform legii.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică. Enel X deţine poziţia de lider în cadrul programelor de echilibrare a reţelelor prin managementul consumului la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de răspuns la cerere, gestionată şi repartizată în prezent în America Centrală, de Sud şi de Nord, Europa, Asia şi Oceania.

PayTipper S.p.A. este o instituţie de plăţi autorizată de Banca Italiei care oferă soluţii şi servicii de plată inovatoare, sigure cu un grad ridicat de personalizare pentru a răspunde nevoilor persoanelor fizice, întreprinderilor, reţelelor şi instituţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.