Enel X Korea a instalat zece centrale solare pe acoperişurile fabricilor din centrele industriale din Coreea de Sud, care pot injecta până la 6,2 MW de energie curată în reţeaua electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel X Korea, principalul agregator independent din ţară în servicii de centrale electrice virtuale (VPP) şi demand response (DR), a lansat recent 10 instalaţii de producere de energie regenerabilă în toată ţara. Cele 10 centrale solare sunt instalate pe acoperişurile fabricilor din centrele industriale din Coreea şi vor furniza energie curată reţelei din regiunile Changnyeong South Gyeongsang, Gyeongsan North Gyeongsang, Nonsan South Chungcheong şi multe altele”, anunţă Enel X.

Instalaţiile solare funcţionează la capacitate maximă şi pot injecta până la 6,2 MW de energie curată în reţeaua electrică. Prin modelul de producţie a energiei de tip „win-win”, rezultat în urma investiţiei comune dintre Enel X şi Korea Midland Power (KOMIPO), energia produsă este vândută operatorului reţelei electrice locale, în timp ce unităţile participante primesc plăţi sub forma unei taxe de închiriere, pentru folosirea spaţiului de pe acoperişuri de către Enel X.

„Suntem încântaţi să facem parte din iniţiativa de producere a energiei solare a Enel X. Dând încă o utilizare spaţiului de pe acoperişul halei noastre de producţie, dăm comunităţii energie curată pentru reţeaua electrică locală. Modelul win-win ne permite să luăm parte la veniturile generate, ceea ce contribuie direct la profitul nostru”, a spus administratorul instalaţiei solare Cheon-An.

Unităţile de producere a energiei ale Enel X şi KOMIPO acoperă o suprafaţă de 58.000 mp, pot genera 8 GW de energie pe an şi sunt proiectate să reducă emisiile de carbon cu circa 376 de tone anual.

Compensarea de carbon este echivalentă cu plantarea a 57.000 de copaci în Coreea. Electricitatea produsă de fiecare unitate este vândută către Bursa de Energie din Coreea (KPX) în timp real, iar preţul Certificatului de Energie Regenerabilă (REC) va fi vândut în baza unui contract fix pe termen lung de 20 de ani cu KOMIPO.

„Suntem mândri că am lansat 10 noi unităţi de producere a energiei solare care vor contribui la o furnizare sustenabilă de energie în Coreea. De noua capacitate solară produsă vor beneficia unităţile participante, prin îmbunătăţirea acreditărilor acestora în ceea ce priveşte energia regenerabilă şi prin generarea unei noi surse de venituri ce poate reduce valoarea facturilor de energie electrică sau care poate fi reinvestită în noi iniţiative durabile. Modelul nu presupune riscuri pentru afaceri, finanţarea şi gestionarea soluţiei la cheie fiind realizate de Enel X. Vom continua să contribuim la eforturile de decarbonare ale naţiunii cu soluţiile noastre de energie distribuită şi cu serviciile de flexibilitate pentru afaceri”, spune Hyung-min Kim, Country Manager al Enel X Korea.

Enel X Korea este lider în servicii demand response în Coreea de la inaugurarea companiei în 2014. În calitate de furnizor independent de servicii demand response, Enel X Korea sprijină peste 500 de clienţi comerciali şi industriali să utilizeze inteligent energia, pentru a obţine un avantaj competitiv. Clienţii Enel X sunt companii mari, administraţii publice şi instituţii de învăţământ.

Enel X Global Retail este divizia internaţională de afaceri a Grupului Enel, care oferă servicii care accelerează inovarea şi conduc tranziţia energetică. Lider global în sectorul soluţiilor energetice avansate, Enel X Global Retail gestionează servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pentru 7,7 GW de capacitate totală la nivel global şi 195 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.