Tesla speră să fabrice primele automobile la gigafabrica din Gruenheide, de lângă Berlin, în octombrie, a declarat vineri fondatorul companiei americane, Elon Musk, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tesla a amînat deschiderea gigafabricii pentru sfârşitul anului 2021, dând vina pe piedicile birocratice din Germania.

"Aşteptăm cu nerăbdare să obţinem aprobarea pentru a produce primele maşini, poate în octombrie, dacă suntem norocoşi", a declarat Musk într-o vizită la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator al Germaniei pentru funcţia cancelarului Angela Merkel.

Cu toate acestea, agenţia de mediu din Brandenburg nu şi-a dat încă aprobarea finală, ceea ce înseamnă că o nouă întârziere nu poate fi exclusă nici măcar până în 2022. Tesla s-a confruntat cu opoziţia localnicilor faţă de construcţia fabricii, a cărei locaţii se suprapune parţial cu o zonă de protecţie a apei potabile şi se învecinează cu o rezervaţie naturală.

"Această regiune are atât de multă apă, uitaţi-vă în jurul tău", a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă.

"E apă peste tot aici. Vi se pare asta un deşert?" a întrebat el râzând.

"Plouă mult. Am primit mult sprijin şi asta este foarte apreciat. Ne simţim foarte bineveniţi şi suntem foarte bucuroşi că suntem aici în Germania", a spus el.

Ulterior, Musk a scris pe Twitter că invită localnicii şi comunitatea mai largă la un tur al uzinei.

"Tur al fabricii şi târg al comitatului!. Prioritate pentru locuitorii din Brandenburg şi Berlin, dar şi pentru publicul larg”, a scris pe Twitter.

Laschet, a cărui rată de apdoptare a scăzut înainte de alegerile federale din 26 septembrie, după ce a fost văzut râzând într-o vizită într-un oraş afectat de inundaţii, a declarat că Germania trebuie să reducă birocraţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.