Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că nu va lega mult-aşteptatul acord comercial cu China de dorinţa exprimată public ca Beijingul să îl investigheze pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, posibilul său rival în alegerile prezidenţiale din 2020, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind reporterilor înainte de a pleca de la Casa Albă, Trump a spus că negocierile pentru încheierea războiului comercial cu China sunt separate de orice investigaţie împotriva lui Biden, pe care Trump îl acuză de corupţie în relaţiile externe.

”Nu au legătură una cu alta”, a afirmat preşedintele republican, atunci când a fost întrebat dacă acordul cu China va fi mai probabil dacă Biden va fi investigat.

”Vreau să închei un acord cu China, dar numai dacă este bun pentru ţara noastră”, a spus Trump.

Joi, preşedintele a cerut public Beijingului să îl investigheze pe Biden, un democrat, în contextul îngrijorărilor tot mai mari că a invitat amestecul străin în alegerile prezidenţiale americane.

Săptămâna trecută, Trump a publicat transcriptul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski din luna iulie, în care îi cerea investigarea lui Biden, solicitare care a dus la declanşarea unei anchete în Congres pentru destituirea sa.

Trump a confirmat vineri că va trimite o scrisoare preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, pentru a-i cere suspendarea votului de aprobare a investigaţiei, măsură care ar încetini procesul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.