Dolarul a urcat luni la un nou maxim al ultimilor doi ani, faţă de un coş de valute, în tranzacţii slabe şi agitate, în concordanţă cu randamentele mai mari ale Trezoreriei americane, în timp ce investitorii se pregătesc pentru mai multe creşteri de jumătate de punct procentuale ale dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul tranzacţiilora fost redus, pieţele din Hong Kong, Europa, Australia şi Noua Zeelandă  fiind închise pentru Paşte.

Traderii consideră că există o probabilitate de 96% de creştere cu 0,5 puncte procentuale a dobânzii cheie la reuniunea de politică a Fed de luna viitoare şi cu aproximativ 2,15  puncte în creşteri cumulative ale dobânzii în 2022, oferind un sprijin amplu pentru dolar.

Dolarul a urcat, de asemenea, la un nou vârf al ultimilor 20 de ani, de 126,98 yeni pe unitate faţă de moneda japoneză, evidenţiind contrastul între politica monetară a Fed  şi cea a Băncii Japoniei, care duce o politică monetară relaxată.

Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA petermen de 10 ani, între timp, a atins un maxim al ultimilor trei ani, de 2,884%.

Indicele dolarului, un indicator al valorii dolarului faţă de şase valute majore, a urcat la 100,86, cel mai ridicat nivel din aprilie 2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.