Sipex, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcţii din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO, a obţinut anul trecut un profit net în valoare de 20,1 milioane lei, în creştere cu 25,45% faţă de cel realizat în 2021, susţinut de vânzările mai mari B2B (business to business).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sipex, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcţii din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO (simbol bursier SPX), cu activitate de 25 de ani pe acest segment, anunţă rezultatele financiare preliminare pentru anului 2022. Compania a obţinut un profit net în valoare de 20,1 milioane lei, în creştere cu 25,45% faţă de cel realizat în 2021, susţinut de vânzările mai mari B2B (business to business)”, anunţă compania.

Dezvoltarea celor mai noi puncte de lucru, relocarea punctelor de lucru unde volumele de vânzări au crescut, şi consolidarea segmentului B2B, au generat o creştere cu 12,5% a cifrei de afaceri în anul 2022 comparativ cu anul anterior, până la 291,7 milioane lei.

„Am înregistrat cel mai bun an de la înfiinţarea companiei în 1997, profitul net depăşind bugetul anunţat în iunie 2022. Rezultatele trebuie analizate în contextul unor provocări serioase din piaţa materialelor de construcţii global şi naţional. Am avut o evoluţie favorabilă în toate cele 3 canale, canalul B2B contribuind cel mai mult la creşterea cifrei de afaceri ca urmare a avansului numărului de clienţi. Rezultatele înregistrate în 2022 confirmă maturitatea afacerii SIPEX, suntem continuu preocupaţi de identificarea soluţiilor optime de aprovizionare a celor 12 centre logistice deţinute la nivel national”, spune Irinel Gheorghe, CEO Sipex.

Strategia companiei pe termen scurt şi mediu este construită în jurul următoarelor direcţii: diversificarea pachetului de produse; dezvoltarea punctelor de lucru existente şi deschiderea unor centre de distribuţie noi; creşterea canalelor de vânzare B2B şi online; ajustarea politicii de personal cu accent pe retenţia angajaţilor, inclusiv prin derularea programului de stock option plan.

Compania operează în 3 linii de afaceri: vânzare şi distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii, prestări servicii (consultanţă tehnică) şi vânzare de produse finite colorate.

Distribuţia se realizează prin cele trei canale: retailul tradiţional - magazine de diferite dimensiuni, cu excepţia celor DIY (Do It Yourself), cu vânzare prin agenţi dedicaţi; business to business (corporate) - societăţi de construcţii, dezvoltatori, instituţii de stat sau private, echipe de meseriaşi şi persoane fizice care construiesc în regie proprie sau îşi renovează proprietăţile; magazin online propriu.

Compania are aproximativ 300 de angajaţi, deţine 12 centre logistice şi un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru şi de desfacere ale companiei sunt: Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ilfov (Pantelimon), Focşani, Piatra Neamţ, Prahova (Ariceştii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timişoara.

Sipex a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO în 3 iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 milioane lei de la 54 de investitori.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.