CTP, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de spaţii industriale şi logistice din România, continuă investiţiile în energie verde prin instalarea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest, amplasat în vestul Bucureştiului. Instalaţia va fi dezvoltată de Enel X România şi cuprinde aproximativ 3.700 de panouri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CTP, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de spaţii industriale şi logistice din România, continuă investiţiile în energie verde prin instalarea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest, amplasat în vestul Bucureştiului. Instalaţia va fi dezvoltată de Enel X România şi cuprinde aproximativ 3.700 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 2.100 MWh, cantitate care urmează a fi distribuită cu prioritate către chiriaşii proprii”, anunţă Enel.

Amplasat pe Autostrada A1, CTPark Bucharest este parcul CTP cel mai apropiat de Bucureşti, care a evoluat de la logistica mare către unităţile mai mici de last mile, curierat, ecommerce şi retail în general, fiind amplasat în proximitatea celei mai populate zone din Bucureşti, zona de vest. Este un parc divers şi foarte dinamic, cu rezidenţi diferiţi, de la prăjitorie de cafea artizanală şi tipografie la distribuitori de utilaje agricole, de feronerie, sisteme de răcire şi încălzire, acoperişuri, distribuitori online de cosmetice, de aparatură medicală şi până la producatori de sisteme captare ape pluviale şi profile rigips.

„Suntem primul dezvoltator imobiliar cu o centrală fotovoltaică pe acoperiş deja operaţională. Am deschis un drum pe care ne bucurăm că se aventurează şi alţii, chiar dacă sunt competitori este o concurenţă care ne place. După ce am făcut plug-in la CTPark Bucharest West, continuăm cu o nouă centrală, de data aceasta în CTPark Bucharest. Corelăm investiţiile cu nevoile de consum ale clienţilor noştri şi începem cu 1.5 MW, instalaţi pe clădirea BUCH 10”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

În primăvara anului 2022, CTP a anunţat construirea şi instalarea primei instalaţii fotovoltaice pe clădirile companiei situate în parcul industrial CTPark Bucharest West, amplasat pe Autostrada A1, la km 23.

“Centralele fotovoltaice montate pe acoperiş reprezintă pentru acest sector o oportunitate unică de a-şi reduce semnificativ impactul activităţilor proprii asupra mediului, fiind totodată şi o bună investiţie financiară. Angajamentul CTP faţă de energia solară regenerabilă este pentru noi un semnal important pentru a dezvolta un parteneriat strategic, pe termen lung. Mai mult, în contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate pentru orice companie, ne bucură deschiderea acestora de a investi constant în soluţii fotovoltaice”, a precizat Daniel Ortiz, director general Enel X România.

În România, CTP deţine o suprafaţă totală de peste 2,3 milioane mp de depozite de clasa A în 15 oraşe din România: Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator şi manager de logistică şi imobiliare industrială din Continental Europe de către GLA, deţinând peste 9,9 milioane mp de spaţiu în 10 ţări.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel, lider în sectorul soluţiilor energetice avansate. Enel X România oferă soluţii de eficienţă energetică „la cheie” atât clienţilor industriali şi comerciali, autorităţilor publice locale, cât şi clienţilor rezidenţiali.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.