O serie de deţinători de obligaţiuni Credit Suisse au declarat marţi că iau în considerare acţiuni în justiţie, după ce obligaţiuni ale băncii de 17 miliarde de dolari au fost ştersee ca parte a vânzării de urgenţă a instituţiei financiare către UBS, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de reglementare elveţiană FINMA a anunţat duminică că obligaţiunile de tip AT1, considerate în general drept investiţii relativ riscante, vor fi reduse la zero, în timp ce investitorii în acţiuni vor primi plăţi ca parte a preluării, înfuriind deţinătorii de obligaţiuni.

David Benamou, director de investiţii la Axiom Alternative Investments şi deţinător de obligaţiuni Credit Suisse AT1, a declarat marţi, pentru CNBC, că se va alătura procesului împreună cu, consideră el, ”probabil majoritatea deţinătorilor de obligaţiuni”.

Firma de avocatură din California Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan a declarat luni că a creat ”o echipă multi-jurisdicţională de avocaţi din Elveţia, SUA şi Regatul Unit”, în urma acordului de salvare.

”Această echipă poartă deja discuţii cu un număr de deţinători de instrumente de capital AT1 ale Credit Suisse, reprezentând un procent semnificativ din valoarea noţională totală a instrumentelor AT1 emise de Credit Suisse, cu privire la posibilele acţiuni în justiţie în urma anunţul fuziunii dintre UBS şi Credit Suisse”, a spus firma.

Firma a reprezentat anterior deţinătorii de obligaţiuni în urma vânzării băncii spaniole Banco Popular către Banco Santander pentru 1 euro în 2017, în care obligaţiunile AT1 au fost de asemenea reduse la zero.

Firma a declarat că intenţionează să convoace un apel pentru deţinătorii de obligaţiuni miercuri, pentru a discuta despre ”căi potenţiale de despăgubire”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.