Deficitul comercial al Statelor Unite a înregistrat în aprilie cea mai mare scădere din ultimii 9 ani şi jumătate, deoarece exporturilor care au crescut la un nivel record, fiind probabil ca activităţile comerciale să contribuie la creşterea economică în actualul trimestru, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scăderea puternică a deficitului comercial, raportată marţi de Departamentul pentru Comerţ, a inversat creşterea din martie şi sugerează că comerţul ar putea reveni la un model mai normal.

Deficitul s-a mărit, atingând maxime istorice succesive, pe măsură ce economia Statelor Unite a condus redresarea după criza globală a pandemiei de Covid-19.

Pandemia persistentă şi perturbarea lanţurilor de aprovizionare au cauzat o volatilitate extremă a datelor comerciale.

”Deficitul a crescut în tendinţe în ultimii doi ani, deoarece economia SUA a crescut în general mai repede decât majoritatea partenerilor săi comerciali importanţi în acea perioadă. Aşteptăm ca activităţile comerciale să aibă o contribuţie pozitivă modestă la creşterea PIB-ului în trimestrul al doilea”, a declarat Jay Bryson, economist şef la Wells Fargo din Charlotte, Carolina de Nord.

Deficitul comercial s-a redus cu 19,1%, cea mai mare scădere consemnată din decembrie 2012, la 87,1 miliarde de dolari.

Datele pentru luna martie au fost revizuite pentru a arăta că deficitul comercial s-a deteriorat la un nivel record de 107,7 miliarde de dolari, în loc de cele 109,8 miliarde de dolari raportate anterior.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat că deficitul comercial se va micşora la 89,5 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.