Acţiunile de pe Wall Street au scăzut puternic, luni, împingând indicele S&P 500 la un nou minim al ultimelor 52 de săptămâni, în condiţiile în care vânzările pieţei au continuat, iar traderii s-au străduit să-şi găsească locul după marile fluctuaţii ale pieţei de săptămâna trecută, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 370 de puncte, sau cu 1,1%. S&P 500 a coborât cu 2,3%, în timp ce Nasdaq Composite a pierdut 3,3%. S&P 500 a coborât până la 4.001,05 în timpul tranzacţiilor, deoarece toate sectoarele, cu excepţia produselor de consum de bază, au fost in teritoriu negativ.

Pe fondul pierderilor, randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani, de referinţă, a atins cel mai ridicat nivel de la sfârşitul anului 2018, fiind tranzacţionat cu mult peste 3%.

”Aceasta este o modificare semnificativă a preţurilor, aceasta este o dislocare semnificativă şi totul este stimulat şi condus de politica Rezervei Federale”, a spus Jeff Kilburg de la firma Sanctuary Wealth.

Creşterea dobânzilor a continuat să zdrobească nume de tehnologie precum Meta Platforms şi Alphabet, care au scăzut cu peste 4,3% şi, respectiv, cu 1,7%. Amazon, Apple şi Netflix au scăzut cu aproape 3%, în timp ce Tesla şi Nvidia au scăzut cu peste 6%.

Combinaţia dintre dobânzile ridicate şi o potenţială recesiune, pe măsură ce inflaţia devine mai ridicată, a lovit şi alte zone ale pieţei.

Acţiunile de consum, cum ar fi Nike, au avut de suferit împreună cu producătorii industriali, precum Caterpillar şi Deere.

Acţiunile băncilor au fost, de asemenea, sub presiune, Bank of America scăzând cu peste 3%.

Boeing a marcat cea mai slabă evoluţie în cadrul indicelui Dow, scăzând cu peste 7%, urmat de Chevron, care a scăzut cu 5,5%, pe măsură ce contractele futures pe petrol din SUA continuau să scadă.

Amgen, Walmart, Home Depot şi 3M au rămas puncte luminoase pe piaţă, înregistrând câştiguri în ciuda vânzării mai ample.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.