Comisarii Gărzii de Mediu Dolj au făcut mai multe controale la firme care gestionează uleiuri uzate şi pentru neregulile găsite au fost date amenzi de peste 42.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Având în vedere petiţiile adresate Comisariatului Judeţean Dolj al Gărzii Naţionale de Mediu, petiţii referitoare la mirosuri ca urmare a unor arderi de diferite deşeuri în municipiul Craiova, comisarii GNM-CJ Dolj au efectuat 20 de controale în prima jumătate a lunii ianuarie 2024 la operatorii economici care gestionează uleiuri uzate, provenite din schimburile de ulei de la diverse vehicule”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj.
 
Ei au menţionat că aceste controale au vizat respectarea legislaţiei de mediu, cu precădere prevederile OUG 92/2021 prin regimul deşeurilor, dar şi respectarea prevederilor Hotărârii 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi Hotărârii de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României. 
 
Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate patru amenzi în valoare totală de 42.500 lei şi două avertismente. 
 
“Operatorii economici care gestionează uleiuri uzate nu au obligaţia de a obţine Autorizaţie de Mediu, conform legislaţiei prevăzute de Ordinul 1798/2007, dar acest lucru nu îi exonerează de respectarea prevederilor legislaţiei de mediu în vigoare, şi anume să amenajeze un spaţiu adecvat pentru depozitarea corespunzătoare a uleiului uzat, să întocmească evidenţa gestiunii deşeurilor generate sau să predea numai către operatori economici autorizaţi deşeurile rezultate din activitate. În schimb, pentru service-urile auto care au ca obiect de activitate şi spălătorie sau vopsitorie, este nevoie de obţinerea Autorizaţiei de Mediu”, au mai precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj.
 
Ei au precizat că petiţiile adresate comisarilor la început de an 2024 au vizat şi neconformităţi privind evacuarea apelor uzate menajere. 
 
Astfel, pentru neregulile constatate în localităţile limitrofe Craiovei, au fost aplicate şapte sancţiuni în valoare totală de 28.000 de lei, în baza Legii 241/2006 a Serviciului de alimentare cu apă şi canalizare
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.