Construcţia la Magistrala 6 de metrou pe directia 1 Mai - Aeroportul Otopeni, cu un traseu de 14,2 kilometri şi 12 staţii, care va costa 5,9 miliarde lei (circa 1,3 mld. euro), este estimată să înceapă anul viitor, fiind unul dintre cele mai avansate proiecte din punct de vedere al pregătirii documentaţiei necesare din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2016-2030, a anunţat vineri Metrorex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul acestui an, trebuie aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai proiectului, prin hotărâre de Guvern, urmaţi de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti - Ilfov.

Ulterior, trebuie demarată şi depusă aplicaţia pentru finanţarea din fonduri externe nerambursabile, precum şi paşii pentru licitaţia aferentă lucrărilor de structură.

Magistrala 6 va porni de la staţia 1 Mai, care există deja, urmând Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, cu staţie finală la Aeroportul Otopeni.

Pentru pregătirea şi implementarea proiectului, Ministerul Finanţelor a semnat un acord de împrumut în martie 2010 cu Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA), în valoare de 41,87 miliarde Yeni (circa 1,72 miliarde lei), pentru finanţarea serviciilor de consultanţă, a fazei de proiectare, supervizare lucrări şi în proporţie de o treime a valorii lucrărilor pentru execuţia structurii de rezistenţă.

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov ( PMUD) 2016-2030, documentaţia proiectului aflându-se pe circuitul procedurii de aprobare prin Hotărâre de Guvern. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.