Breteaua rutieră care leagă de DN 39 de noul pod rutier de la Agigea, finalizat în toamna anului trecut, a fost deschisă circulaţiei începând de miercuri, valoarea acestei investiţii fiind de aproximativ 18,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, breteaua rutieră care leagă autostrada A4 cu DN 39 a fost finalizată şi deschisă circulaţiei rutiere.

“Aceasta va prelua traficul rutier, inclusiv traficul greu, pe o variantă alternativă şi va conecta autostrada A4 cu DN 39 A şi, în continuare cu DN 39, până la intrarea spre Eforie Nord. Au fost realizate elementele de siguranţa circulaţiei: marcaje, parapete, un nou sens giratoriu, semnalizare rutieră. Pe segmentul de drum care traversează localitatea Agigea, breteaua rutieră a fost dotată pe ambele laturi cu panouri fonoabsorbante pentru protecţia fonică a locuitorilor din cartierele apropiate”, se arată în comunicatul citat.

Valoarea investiţiei s-a ridicat la aproximativ 18,5 milioane de lei.

Breteaua rutieră de conectare cu DN 39 este al doilea obiectiv al proiectului de investiţii ”Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre-Marea Neagră“, primul fiind chiar noul pod rutier de la Agigea, care a fost finalizat şi deschis circulaţiei la mijlocul lunii octombrie 2015. Valoarea investiţiei în acest caz a depăşit 190 de milioane de lei.

Podul are o lungime totală de 360 de metri, o deschidere centrală de 200 de metri, iar o lăţime de 17,4 metri, circulaţia desfăşurându-se pe patru benzi. Înălţimea liberă sub tablierul podului în axul Canalului Dunăre-Marea Neagră este de 18,4 metri. P

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.