Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a anunţat marţi că oferă finanţare nerambursabilă pentru viitorii antreprenori sociali, între 55.000 euro şi 100.000 euro pentru implementarea ideii de business, în cadrul unui proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează în perioada februarie 2020 – iulie 2023, în regiunile Nord-Vest şi Vest proiectul Social Entrepreneurs Nation, POCU/449/4/16/128618, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Proiectul are în vedere oferirea de cursuri de formare pentru viitorii antreprenori, sprijin în dezvoltarea modelului propriu de business prin sesiuni de mentorat şi consiliere şi oferirea unei finanţări cuprinse între 55.000 euro şi 100.000 euro pentru implementarea ideii de business”, a informat CNIPMMR.

De altfel, pe 20 octombrie a avut loc la Cluj prima masă rotundă legată de implementarea proiectului Social Entrepreneurs Nation şi grupul ţintă vizat punându-se accent pe importanţa întreprinderilor de economie socială.

“Eu m-aş bucura să văd cât mai mulţi antreprenori care vor câştiga la concursul de planuri de afaceri din Cluj, pentru că în general Clujul este un judeţ cu un apetit antreprenorial ridicat şi cu oameni care înţeleg ce înseamnă economia socială şi implicarea în societate. De altfel, suntem foarte mândri de acest tip de proiecte de economie socială, pentru că ele vor creşte o nou generaţie de antrepenori, mai implicaţi în comunitate şi cu acest spirit de a da înapoi comunităţilor din care provin.” a menţionat Florin Jianu, preşedinte al CNIPMMR.

În cadrul evenimentului de la Cluj au participat Florin Jianu, preşedinte al CNIPMMR, Augustin Feneşan preşedinte al Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor, Ana-Maria Chiciudean, director executiv al AJOFM Cluj, Aurel Mocan, director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. În cadrul intervenţiilor lor, aceştia au subliniat importanţa proiectului pentru piaţa muncii din Regiunea Nord-Vest, subliniind gradul educaţiei deficitare cu care se confruntă antreprenoriatul social actual, dar şi necesitatea colaborării prin intermediul parteneriatelor încheiate care să susţină tinerii antreprenori în înfiinţarea întreprinderilor sociale şi angajarea persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile.

Grupul ţintă al proiectului este format din 120 de persoane care doresc să iniţieze o activitate în domeniul economiei sociale, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţele din regiunile Nord-Vest şi Vest, persoane care vor participa la cursuri dedicate dezvoltării competenţelor antreprenoriale în acest domeniu, la cursuri de management strategic şi la cursuri de marketing digital.

Cele mai bune 30 de planuri de afaceri vor beneficia de o finanţare situată între 55.000 euro şi 100.000 euro (echivalent în lei), în funcţie de numărul de locuri de muncă asumate, astfel: ajutor de minimis de 55.000 euro – minimum 2 locuri de muncă create; ajutor de minimis de 70.000 euro – minimum 3 locuri de muncă create; ajutor de minimis de 85.000 euro – minimum 4 locuri de muncă create; ajutor de minimis de 100.000 euro – minimum 5 locuri de muncă create.

Persoanele înscrise în grupul ţintă vor beneficia de cursuri de formare, iar în urma selectării planurilor de afaceri câştigătoare, aceştia vor fi sprijiniţi în dezvoltarea modelului propriu de business prin sesiuni de mentorat şi consiliere, precizează CNIPMMR.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.