Accentul pe managementul strategic este o tendinţă majoră în domeniul resurselor umane, în contextul în care zona de HR are o importanţă strategică în dezvoltarea unei organizaţii, a declarat miercuri Michael Armstrong, unul dintre cei mai influenţi specialişti în HR din Marea Britanie, la conferinţa „PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY”, organizată de agenţia de presă News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului, specialişti în resurse umane au fost invitaţi să discute despre principalele trenduri în HR în 2017, provocările pe care le aduce era “GIG ECONOMY” managerilor din domeniu şi cum transformă tehnologia piaţa muncii şi procesele tradiţionale de HR.

Zona de HR are o importanţă strategică în dezvoltarea unei companii, potrivit lui Michael Armstrong.

”Una dintre tendinţele majore în HR este accentul pus pe managementul strategic al resurselor umane. Zona de HR ocupă un rol strategic în dezvoltarea organizaţiei”, a declarant Armstrong.

El a subliniat că acest concept, desi unul academic, are o mare utilitate practică şi uşurează procesul de transformare şi de implementare a deciziilor strategice în cadrul organizaţiilor. Specialistul a subliniat ca know-how-ul poate contribui decisiv la îndeplinirea obiectivelor strategice ale companiei, iar imaginea de ansamblu este esenţială pentru departamentul de HR, care nu trebuie să rămână închis într-o anumită zonă. Totodată, abordarea din această zonă trebuie să se bazeze pe date şi dovezi concrete.

”Deciziile din zona de HR trebuie să se bazeze pe dovezi, pe fapte. Nu ne mai bazăm, ca în trecut, doar pe ce cred anumiţi oameni din domeniu, ci pe fapte concrete, pe strategii analitice dezvoltate în acest sens”, a afirmat Armstrong.

Armstrong a atras atenţia că starea de bine a angajaţilor contează tot mai mult pentru organizaţii, în contextul competiţiei tot mai dure pentru atragerea de talente.

”Exista tendinţa de a spori starea de bine a angaţatilor cu scopul de a creşte performanţele companiei respectând totodată nevoile individuale. Conceptul de ”wellbeing” este unul foarte complex, care cuprinde multe aspecte. În Marea Britanie, acesta capătă o importanţă tot mai mare, iar organizaţiile se străduiesc să creeze noi standarde profesionale în acest sens”, a apus Armstrong.

El a subliniat că zona de analiză a datelor şi de măsurare a impactului deciziilor de management din HR este tot mai importantă, în contextul creşterii volumului de date pe care un specialist de resurse umane trebuie să le prelucreze. În plus, devine tot mai important de măsurat impactul deciziilor luate în acest sector asupra productivităţii şi a creşterii gradului de satisfacţie a angajaţilor, a subliniat specialistul.

Conferinţa „PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY”. Strategii şi soluţii pentru managerii de HR” organizată de News.ro a reunit specialişti în resurse umane, care au discutat despre principalele trenduri în HR în 2017, provocările pe care le aduce era “GIG ECONOMY” managerilor din domeniu şi cum transformă tehnologia piaţa muncii şi procesele tradiţionale de HR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...