Nevoia unei companii de a apela la contractori individuali scade pe măsură ce îşi poate organiza şi dezvolta mai eficient resursa umană proprie, a afirmat Solution Sales Executive în cadrul SAP România, Mihai Cepoi, la conferinţa „PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY”, organizată de agenţia de presă News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului, specialişti în resurse umane au fost invitaţi să discute despre principalele trenduri în HR în 2017, provocările pe care le aduce era “GIG ECONOMY” managerilor din domeniu şi cum transformă tehnologia piaţa muncii şi procesele tradiţionale de HR.

”Contractorii răspund unor nevoi specifice ale unei companii. Pe măsură ce o companie ştie să-şi gestioneze şi dezvolte resursa umană proprie, va avea o nevoie mai mică de contractorii individuali”, a afirmat Cepoi.

Contractorii individuali acoperă însă o nevoie tot mai mare de flexibilitate a companiilor, mai ales în domenii precum retail şi IT, consideră Cepoi.

Această nevoie de flexibilitate nu este însă doar a companiilor, dar şi a angajaţilor din generaţia X, potrivit lui Andreas Fuhrmann, Managing Partner, Transearch.

”Milenialii urmăresc în mod special, spre deosebire de alte generaţii, un echilibru între viaţa profesională şi cea personală. (...) Pentru ei contează cât de flexibilă e compania, iar experienţa este mai importantă pentru ei decât proprietatea”, a afirmat Fuhrmann.

Personalizarea relaţiei dintre angajat şi companie este o tendinţă importantă de care trebuie să ţină cont în viitor departamentul de HR al unei companii, consideră Eugen Gane, HR Area Leader pentru Europa de sud-est în cadrul IBM România.

”Experienţa personalizată a angajatului, prezenţa inteligenţei artificiale şi accesul la informaţie oriunde şi oricând sunt câteva din trendurile care influenţează activitatea departamentului de HR”, a afirmat Gane.

El a atras atenţia că s-a schimbat modul în care managerii reacţionează şi evaluează performanele angajaţilor, în contextul în care acum există mai mulţi indicatori de măsurare a rezultatelor acestora, iar angajaţii îşi creează propriile scopuri şi ţinte care trebuie atinse.

Conferinţa „PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY”. Strategii şi soluţii pentru managerii de HR” organizată de News.ro reuneşte specialişti în resurse umane, care discută despre principalele trenduri în HR în 2017, provocările pe care le aduce era “GIG ECONOMY” managerilor din domeniu şi cum transformă tehnologia piaţa muncii şi procesele tradiţionale de HR.

Conferinţa PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY vine cu un concept complex, evenimentul îmbinând paneluri, sesiuni de keynote şi un workshop susţinut de Michael Armstrong, unul dintre cei mai influenţi specialişti în HR din Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...