Guvernul a decis, joi, să acorde un ajutor de stat Complexului Energetic Hunedoara pentru a facilita închiderea minelor de cărbune necompetitive de la Lonea şi Lupeni, în cuantum de 198.830.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din suma totală a ajutorului de stat, 132,226 milioane lei se acordă pentru acoperirea pierderilor producţiei curente pentru produsul huilă energetică livrat de unităţile intrate în proces de închidere definitivă, iar pentru acoperirea costurilor excepţionale suportate de aceste unităţi se acordă ajutor de stat în sumă de 66,604 milioane lei”, transmite biroul de presă al Guvernului.

Suma se acordă pentru anul 2017, în conformitate cu măsurile de sprijin pentru perioada 2016-2024 şi a fost autorizată de către Comisia Europeană. 

”Ministerul Energiei va monitoriza nivelul de acordare al ajutorului de stat astfel încât preţul cărbunelui livrat de unităţile producătoare de cărbune care beneficiază de ajutor să nu fie mai mic decât preţul cărbunelui de o calitate similară provenit din state terţe. Totodată, nerespectarea de către Societatea Complexul Energetic Hunedoara a condiţiilor incluse în Decizia Comisiei Europene, precum şi a oricăror obligaţii asumate în vederea obţinerii ajutorului de stat, va determina aplicarea de către Ministerul Energiei a măsurilor necesare în vederea recuperării ajutorului de stat”, precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.