Companiile americane de plăţi vor aplica un cod nou pentru identificarea vânzărilor magazinelor de arme din Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Visa, cel mai mare procesator de plăţi din lume, a declarat sâmbătă că va implementa un nou cod de categorie de comerciant pentru comercianţii cu amănuntul de arme din SUA, care va identifica tranzacţiile la magazinele de arme de foc.

Organizaţia Internaţională pentru Standardizare (ISO) a aprobat vineri crearea codului comercial, în urma presiunilor exercitate de activiştii pentru controlul armelor, care spun că va ajuta la urmărirea achiziţiilor suspecte de arme.

”În urma deciziei ISO de a stabili un nou cod de categorie de comerciant, Visa va continua cu următorii paşi, asigurându-se totodată că protejează tot comerţul legal din reţeaua Visa, în conformitate cu regulile noastre de lungă durată”, a spus Visa într-un comunicat.

Mastercard a declarat că, după aprobarea ISO, ”ne îndreptăm acum atenţia asupra modului în care va fi implementat de comercianţi şi băncile lor, în timp ce continuăm să sprijinim achiziţiile legale în reţeaua noastră, protejând în acelaşi timp confidenţialitatea şi deciziile individuale ale posesorilor de carduri”.

American Express a declarat că atunci când ISO va dezvolta un nou cod, compania va lucra cu procesatori şi parteneri terţi, pentru implementarea acestuia.

Codul va arăta unde cheltuie o persoană, dar nu ce articole au fost achiziţionate.

Mai multe fonduri de pensii americane de top, inclusiv cele pentru lucrători guvernamentali din New York şi California, au prezentat rezoluţii ale acţionarilor prin care le-au a cerut companiilor de plată să ia în considerare această problemă.

Unii activişti pentru drepturile armelor s-au îngrijorat că noul cod ar putea duce la supraveghere neautorizată.

Atacurile armate în masă din acest an, inclusiv la o şcoală primară din Texas, care au ucis 19 copii şi doi profesori, am amplificat dezbaterea de lungă durată din SUA cu privire la controlul armelor.

Preşedintele american Joe Biden a cerut Congresului să adopte o interdicţie a armelor de asalt, precum şi 37 de miliarde de dolari pentru programele de prevenire a criminalităţii, din care 13 miliarde de dolari pentru angajarea şi instruirea a încă 100.000 de ofiţeri de poliţie în următorii cinci ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.