Compania de cosmetice Revlon a solicitat miercuri intrarea sub protecţia legii falimentului din Statele Unite, după ce în ultimii ani a avut dificultăţi să concureze cu mărcile axate pe comerţul online, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de lac de unghii şi rujuri, controlat de compania MacAndrews & Forbes a miliardarului Ron Perelman, a declarat active şi pasive cuprinse între 1 miliard şi 10 miliarde de dolari, potrivit unui dosar depus la Tribunalul pentru Faliment al SUA din Districtul de Sud din New York.

Solicitarea de faliment vine la câteva zile după ce Wall Street Journal a relatat că Revlon a început discuţii cu creditorii înainte de scadenţele viitoare ale datoriilor, pentru a evita falimentul.

Vânzările Revlon au avut probleme pe fondul blocajelor de aprovizionare şi al eşecului de a trece rapid la produse pentru îngrijirea pielii, pierzând spaţiu pe rafturi în magazinele din SUA în favoarea unor startup-uri susţinute de celebrităţi precum Kylie Cosmetics,deţinută de Kylie Jenner, şi Fenty Beauty, deţinută de Rihanna.

În schimb, compania rivală Coty a câştigat cotă de piaţă investind masiv pentru a îmbunătăţi stocurile şi pentru a răspunde unei reveniri post-pandemie a cererii de rimeluri şi rujuri.

Revlon, care a fost condusă de fiica lui Perelman, Debra Perelman, de la jumătatea anului 2018, avea la 31 martie datorii pe termen lung de 3,31 miliarde de dolari.

Formată în 1932 de fraţii Charles şi Joseph Revson şi Charles Lachman, Revlon a fost vândută către MacAndrews & Forbes în 1985 şi a devenit companie publică 11 ani mai târziu.

Compania a cumpărat firma Elizabeth Arden, într-o afacere de 870 de milioane de dolari convenită în 2016, pentru a-şi consolida afacerea de îngrijire a pielii.

Dar vânzările nete ale Revlon au scăzut în 2021  cu 22% faţă de nivelurile din 2017, pe fondul concurenţei în creştere.

De asemenea, compania a ajuns în centrul atenţiei în urmă cu doi ani, când Citigroup a trimis accidental aproape 900 de milioane de dolari din proprii bani către creditorii Revlon, mai degrabă decât o mică plată a dobânzii. Cu toate acestea, un judecător federal din SUA a decis că nu are dreptul să recupereze banii.

Revlon, care a început să vândă lac pentru unghii în urmă cu aproape 90 de ani, reuneşte şi mai multe mărci, inclusiv Britney Spears Fragrances şi Christina Aguilera Fragrances.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.