Dezvoltatorul chinez de vaccinuri CanSino Biologics discută cu Rusia, Brazilia, Chile şi Arabia Saudită despre lansarea unui studiu clinic de fază a III-a pentru un vaccin experimental destinat Covid-19, a anunţat sâmbătă co-fondatorul companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sucesul Chinei de a combate infecţiile cu noul coronavirus a făcut dificilă efectuarea unor studii clinice de amploare pentru un vaccin şi până acum doar câteva ţări au acceptat să colaboreze în acest sens.

”Contactăm Rusia, Brazilia, Chile şi Arabia Saudită (pentru studiul clinic de fază a III-a), ne aflăm încă în discuţii”, a declarat Qiu Dongxu, director general şi co-fondator al CanSino, la o conferinţă din Suzhou referitoare la dezvoltarea medicamentului anti-viral.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Qiu Dongxu a spus că studiile clinice de fază a III-a vor începe probabil  ”foarte curând”, compania intenţionând să recruteze 40.000 de participanţi la teste.

Vaccinul candidat al companiei pentru noul coronavirus, Ad5-nCov, a devenit în martie primul vaccin din China testat pe oameni, dar rămâne în urma altor posibile vaccinuri în privinţa studiilor clinice.

Două vaccinuri experimentale, dezvoltate de Sinovac Biotech şi o divizie a China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), au primit deja aprobare pentru studii clinice de fază a III-a.

Qiu a spus că studiul său de fază a II-a, care a implicat 508 participanţi, a dat rezultate ”mult mai bune” decât cel de fază I, în privinţa siguranţei vaccinului şi a capacităţii de a declanşa un răspuns imunitar. Directorul nu a prezentat şi dovezi concrete.

Acesta a spus că noua fabrică a companiei, aflată în construcţie în China, îi va permite să producă 100-200 de milioane de dolari de vaccinuri pentru noul coronavirus pe an, de la începutul anului 2021.

Armata chineză, a cărei divizie de cercetare participă la dezvoltarea acestui vaccin candidat, a aprobat utilizarea acestuia pentru militari, în timp ce două doze de vaccin experimental dezvoltat de Sinopharm sunt oferite angajaţilor unor firme de stat care călătoresc în străinătate.

Zeng Guang, fost epidemiolog şef la Centrul Chinez pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, a declarat la conferinţă că grupurile chineze de construcţii cu activităţi în străinătate sunt în mod special interesante să folosească vaccinul experimental.

El a mai spus că ar trebui să înceapă discuţii dacă că fie lansată acum inocularea  de vaccinuri experimentale.

În prezent nu există vaccinuri aprobate pentru Covid-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus care a omorât peste o jumătate de milion de oameni la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.