Compania aeriană Qantas a testat cel mai lung zbor fără oprire din lume, între New York şi Sydney, care a durat 19 ore şi 16 minute, realtează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul a transportat 49 de pasageri şi membri ai echipajului şi a efectuat experimente pentru a evalua sănătatea persoanelor afalte la bord.

Operatorul aerian a anunţat că a monitorizat ”undele creierului pilotului, nivelul de melatonină şi starea de vigilenţă”. Zborul a mai testat iluminarea cabinei şi ajustarea momentelor de servire a meselor, pentru a reduce efectul diferenţei de fus orar.

”Este o premieră importantă pentru aviaţie. Sperăm să fie o avampremieră a unui serviciu regulat care va accelera călătoriile oamenilor dintr-o parte a globului în alta”, a declarat Alan Joyce, direcotrul general al Qantas Group, care s-a aflat la borsul avionului.

Căpitanul Sean Golding a condus o echipă de patru piloţi aflaţi la bord.

Joyce a explicat într-un comunicat că zborurile de noapte încep cu cina, dar că pentru zborul test s-a început cu prânzul, iar luminile au rămas aprinse timp de şase ore, în conformitate cu momentul din zi al ajungerii la destinaţie.

Grupul intenţionează să mai efectueze încă două curse test, de la Londra la Sydney în noiembrie şi de la New York la Sydney în decembrie. Qantas va decide în decembrie dacă va efectua curse regulate fără escală pe distanţe foarte lungi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.