Comisia Europeană a propus joi un al treilea val de reforme din ultimii şase ani pentru uniunea pieţelor de capital, care să concureze mai bine cu centrele financiare din Londra şi New York, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul UE de a crea o uniune a pieţelor de capital (CMU) a suferit o lovitură când Marea Britanie şi marele său sector financiar au părăsit blocul european. Pentru a menţine proiectul pe drumul cel bun, Comisia Europeană executivă a UE a propus stabilirea unei unui registru al preţurilor acţiunilor şi obligaţiunilor şi să ofere investitorilor informaţii gratuite despre companii.

De asemenea, Comisia a propus ajustări ale fondurilor de investiţii pe termen lung şi o coordonare mai bună a reglementării activităţii acestora.

Comisia doreşte să faciliteze strângerea de fonduri pentru ca firmele să îşi atingă obiectivele climatice şi să se redreseze din lovitura financiară dată de pandemia de Covid-19.

De asemenea, Brexit a creat un concurent financiar al Bruxelles-ului

”Este important să ne dezvoltăm propriile pieţe de capital”, a spus şefa pentru servicii financiare din UE, Mairead McGuinness.

Registrul de preţuri ale instrumentelor financiare şi centru lunic de informare vor crea ”un moment decisiv” pentru uniunea pieţelor de capital atunci când vor fi implementate, a spus ea.

”Există o mulţime de factori buni care se unesc pentru a face ca dezvoltarea uniunii pieţei de capital să fie mai probabilă decât dacă nu am avea acele forţe care să ne împingă către durabilitate”, a spus ea.

Propunerile vor avea nevoie de aprobarea Parlamentului European şi a statelor UE pentru a deveni legi, fiind aşteptate compromisuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.