Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat cum va proceda şi dacă vor îngheţa salariile bugetarilor când datoria publică va ajunge la 50% din PIB, în contextul în care ea acum este la 49,7%, că la începutul anului au fost deja îngheţate salariile în sectorul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Să ajungă la 50% întâi. Este vorba de estimări deocamdată. Haideţi să vedem – datoria, ca procent din PIB, are două elemente: una este datoria publică, cealaltă este PIB-ul nominal. PIB-ul nominal a crescut mult mai rapid decât ne aşteptam. Nu ştiu dacă vom ajunge la 50%. Vom vedea când ajungem la 50%. În acelaşi timp, este o recomandare, nu este o lege. Vom vedea ce se va întâmpla atunci, dar eu vă aduc aminte că în sectorul public, la începutul anului, am îngheţat salariile în sectorul public, înainte de a avea această trecere peste 50%. Deci nu aici este problema”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Guvern cum va proceda în contextul în care datoria publică care a ajuns la 49,7% din PIB, iar la 50% salariile ar trebui îngheţate, conform legii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.