Prim-ministrul Marcel Ciolacu a precizat, după ce Comisia Europeană a aprobat plata celei de-a doua tranşe din PNRR, de aproape 3 miliarde euro, că ţara noastră nu va renunţa la niciun cent din aceşti bani, iar acum prioritatea Executivului este finalizarea tuturor jaloanelor din cererea de plată numărul trei, iar Parlamentul va vota miercuri reforma pensiilor speciale, jalon prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Salut anunţul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR. În urma eforturilor ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene din ultima săptămână am reuşit să reducem suma reţinută din această tranşă de la 150 de milioane la doar 50 de milioane de euro. Însă, aşa cum am spus şi astăzi la reuniunea Consiliului Interministerial de Coordonare a PNRR, nu renunţăm la niciun cent din aceşti bani!”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

Premierul a adăugat că „sunt două jaloane întârziate pe ehergie pe care le vom recupera într-un ritm extrem de alert, astfel încât România să încaseze toţi banii alocaţi!”

„Prioritatea noastră acum este finalizarea tuturor jaloanelor din cererea de plată nr. 3. Mâine vom mai face un pas şi vom vota în Parlament reforma pensiilor speciale. Guvernul, Parlamentul şi toate celelalte instituţii ale statului, implicate în acest plan naţional de reforme, vor munci oricât este nevoie, pentru ca România să avanseze şi cu această cerere de plată. Vara aceasta reformele au prioritate în faţa vacanţelor pentru angajaţii de la stat!”, a completat liderul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.