Compania cehă de energie CEZ discută despre creşterea capacităţii pe care a rezervat-o la un nou terminal olandez de gaze naturale lichefiate (GNL), a declarat duminică directorul general Daniel Benes, la televiziunea cehă de stat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benes a spus că CEZ va cere, de asemenea, despăgubiri de la grupul rus Gazprom, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale în furnizarea de gaze.

CEZ a rezervat o capacitate de import de GNL de 3 miliarde de metri cubi pe an - aproximativ o treime din consumul anual ceh -- la noul terminal olandez de GNL de la Eemshaven şi a început să primească primele livrări.

”Suntem în discuţii pentru o creştere a livrărilor din Ţările de Jos. Este o cantitate de sub 10 miliarde de metri cubi”, a spus Benes.

Înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, CEZ cumpăra cea mai mare parte a gazelor de care avea nevoie pentru clienţii săi şi propria producţie de energie electrică prin intermediari, dar avea şi un contract direct cu Gazprom pentru o mică parte din importurile sale, care era valabil până la sfârşitul acestui an.

El a spus că CEZ va cere despăgubiri, despre care el a spus că ar fi de ordinul sutelor de milioane până la miliarde de coroane, prin arbitraj.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.